Одесса новости
01.01.2024

Новорічне «привітання» від російських терористів: масована атака дронів на Одесу

У новорічну ніч російські терористи «привітали» українців, спрямувавши на українські міста, передусім на Одесу, рекордну кількість ударних безпілотних літальних апаратів типу «Shahed».

✔️ Атака здійснювалась хвилями із чотирьох напрямків. Дрони запускали з мису Чауда та Балаклави (тимчасово окупований Крим), а також з Курська і Приморсько-Ахтарська (РФ).

За даними командування Повітряних сил ЗСУ, всього зафіксовано пуски 90 ворожих безпілотників. 

Також ворог завдав удару чотирма зенітними керованими ракетами С-300 по Харківщині, трьома протирадіолокаційними ракетами Х-31П та однією Х-59 з ТОТ Херсонської і Запорізької областей.

У більшості регіонів України було оголошено повітряну тривогу по маршруту слідування безпілотників. Також була загроза застосування аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал» через зліт винищувачів МіГ-31К.

Фактично у всіх регіонах працювала Протиповітряна оборона. Напад відбивали мобільні вогневі групи Сил оборони, винищувальна авіація та зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил ЗСУ.

У новорічну ніч захисникам неба вдалось знищити рекордну кількість ворожих ударних БпЛА – 87 із 90 «Shahed-136/131».

Більшість «шахедів» цієї ночі було збито в зоні відповідальності Повітряного командування «Південь», повідомив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук, подякувавши воїнам.

✔️ Потужна масована дронова атака тривала протягом 11 годин. Стартували дрони-камікадзе надвечір, а бойова робота закінчилася біля 4-ї ранку. 

На півдні українські захисники збили 51 ворожий безпілотник. Як повідомили Сили оборони півдня України, 28 дронів було знищено на Одещині, 14 – на Миколаївщині, п`ять – на Вінниччині, два – на Дніпропетровщині, по одному – на Херсонщині і Кіровоградщині.

Як констатують військові, на Одещині очевидним пріоритетом ворога залишається припортова інфраструктура. Велика кількість дронів була спрямована з моря у прибережну зону. В одному з припортових терміналів внаслідок влучання спалахнула пожежа, яку оперативно приборкано. Люди не постраждали.

Близько опівночі російські терористи свідомо спрямували частину дронів на житлові квартали спальних районів Одеси, де люди у власних домівках збирались родинами зустріти Новий рік.  Внаслідок падіння збитих БпЛА пошкоджено щонайменше три багатоквартирні висотні будинки, три приватні будинки, господарські споруди та автомобілі.

Загинув 15-річний підліток, ще троє місцевих жителів отримали поранення, їх госпіталізовано до медзакладу. Інформація щодо інших постраждалих уточнюється.

Огляд триває, повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється. Правоохоронці фіксують наслідки атаки ворога. За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

✔️ В Одесі розгорнуто оперативні штаби, де надається допомога людям, чиє житло постраждало через нічні атаки. Також ведуться роботи з оперативного відновлення газо- та теплопостачання. 

«Працюємо на місцях відучора. Вікна вже закривають плівкою. Приймаємо заявки на отримання допомоги з міського бюджету – це десь три тижні», – сказав мер Одеси Геннадій Труханов та зазначив, що місто також допоможе мешканцям пошкоджених будинків зібрати пакет документів для отримання компенсації за державною програмою єВідновлення.

«Це тривала процедура, потрібно зібрати багато документів. Зокрема, міське БТІ безкоштовно надає клієнтам, що подаються на єВідновлення, послуги з виготовлення техпаспорту та відповідної довідки. Також, щоб прискорити процедуру надання держдопомоги, за необхідністф буде проведене позачергове засідання виконкому», – повідомив міський голова.

У Пересипському районі штаби працюють за адресами: 

вул. Семена Палія, 105, 107, 109; 

вул. Заболотного, 54. 

Вони працюватимуть впродовж найближчих днів. 

Крім того, мешканці пошкоджених будинків можуть звертатися за допомогою та консультацією до Пересипської районної адміністрації за адресою: проспект Добровольського, 106, з 08:30 до 17:00 або за телефонами: (048) 755-72-79,  (048) 750-43-50. 

У Приморському районі оперативний штаб розгорнуто за адресою: вул. Канатна, 134 (будівля Приморської районної адміністрації). Мешканці пошкоджених будинків можуть звертатися за допомогою та консультацією з 8:30 до 17:00 або за телефонами: (048) 705-75-24, (048) 705-75-25

У Хаджибейському районі штаб продовжує працювати за адресою: вул. Середня, 24. 

Крім того, мешканці пошкоджених будинків можуть звертатися за допомогою та консультацією до Хаджибейської районної адміністрації за адресою: вул. Генерала Петрова, 22, з 08:30 до 17:00 або за телефонами: (048) 734-95-28, (048) 734-95-29.

Фото Одеської мерії.

Вiкна-Одеса
Одесса новости
02.05.2024

Нічний удар балістикою по Одесі: ворог влучив по депо і відділенню «Нової пошти»

В Одесі триває ліквідація масштабної пожежі, спричиненої черговою атакою російських терористів. Ворог знову, третю добу поспіль, скористався балістичними ракетами, запущеними з території тимчасово окупованого Криму.

Одесса новости
29.04.2024

Ракетний удар російських терористі по Одесі: кількість жертв і постраждалих зросла

Кількість жертв сьогоднішнього ракетного удару російських терористів по Одесі зросла до чотирьох. Загинули три жінки й один чоловік. Про це повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Одесса новости
17.04.2024

На Одещині «ВАЗ» врізався в електроопору, водій загинув

Поліцейські розслідують обставини смертельної дорожньо-транспортної пригоди у Білгород-Дністровському районі (Одеська область). ДТП сталася напередодні вночі, близько 23:00 у селі Петропавлівка.

Одесса новости
29.03.2024

Під час гасіння пожежі в Одесі загинув рятувальник

Сьогодні в Одесі сталася масштабна пожежа в центрі міста, на вулиці Канатній. При її ліквідації загинув рятувальник. Про це повідомили в Головному управлінні Держслужби з надзвичайних ситуацій в Одеській області.

Одесса новости
27.03.2024

Від ракетного удару російських терористів постраждав одеський Ботанічний сад

Під час атаки російських терористів по Одесі, вчиненої 25 березня, великої шкоди завдано Ботанічному саду Одеського національного університету ім. І.І. Мечнікова (Французький бульвар, 48/50)

Одесса новости
14.03.2024

В Одесі затримали підозрюваного в шахрайстві, що «заробляв» на родинах військовослужбовців

В Одесі затримано підозрюваного у шахрайстві, який «заробив» понад 3,6 млн. грн. на обмані: обіцяв допомогу в  швидкому отриманні житла для захисників та їхніх родин, брав гроші за послуги і зникав.

Одесса новости
06.03.2024

Нічна атака дронів: на українському півдні збито 20 «шахедів»

Вночі російські терористи знову атакували Україну ударними БпЛА типу «Shahed-131/136». В операційній зоні Сил оборони півдня України підрозділи ППО в інтенсивному режимі відбивали масовану атаку протягом чотирьох годин.

Одесса новости
01.03.2024

На узбережжя Одеси винесло ворожу міну

Вчора на одному з пляжів Одеси було виявлено вибухонебезпечний предмет. Піротехніки Держслужби з надзвичайних ситуацій ідентифікували небезпечну знахідку як  як якірну річкову міну.

Одесса новости
23.02.2024

Нічна атака російських терористів: в Одесі — троє загиблих

Минулої ночі російські терористи атакували Одещину ударними безпілотними літальними апаратами типу «Shahed-131/136». Дрони запускали з району Приморсько-Ахтарська (РФ) і мису Чауда (тимчасово окупований Крим).

Одесса новости
08.02.2024

Сили оборони: вночі на українському півдні збито 10 ворожих «шахедів»

Понад п`ять годин минулої ночі тривала чергова атака російських терористів на південь України. Ворог спрямував безпілотні літальні апарати типу «Shahed-131/136» з акваторії Чорного моря  та тимчасово окупованої Херсонщини.

Одесса новости
06.02.2024

Вбивство 15-річної дівчини на Одещині: підозрюваного взято під варту

Поліцейські повідомили про підозру 16-річному мешканцю Березівського району (Одеська область). Юнак є фігурантом справи про вбивство 15-літньої Мішель Піявчик.

Одесса новости
05.02.2024

В Одесі нейтралізовано злочинну групу, яку координував «злодій в законі»

В Одесі правоохоронці викрили і блокували протиправну діяльність міжетнічної злочинної групи, діяльність якої координував «злодій в законі» на прізвисько «Лавасогли Батумський».

Одесса новости
25.01.2024

Дві хвилі «шахедів»: черговий удар російських терористів по Одесі

Напередодні ввечері та вночі російські терористи завдали удару по українському півдню, основною ціллю знову обравши Одесу. Ворог атакував двома хвилями безпілотних літальних апаратів типу «Shahed-136/131».

Одесса новости
25.01.2024

Атака «шахедів»: в Одесі – двоє постраждалих, понівечена багатоповерхівка, вигоріли складські приміщення

Внаслідок вечірньої атаки російських терористів, що спрямували по Одесі ударні безпілотні літальні апарати, в Хаджибейському районі міста понівечена житлова багатоповерхівка, а також вигоріли складські приміщення.

Одесса новости
24.01.2024

Масове отруєння алкоголем та загибель людей на Одещині: обвинувальний акт скеровано до суду

Прокурори спрямували до суду обвинувальний акт стосовно двох жителів Роздільнянського району за фактом незаконного виготовлення та збуту алкогольних напоїв, що призвело до масового отруєння та смерті людей.

Одесса новости

15.05.2024
В Крыму ракеты ATACMS прилетели на аэродром Бельбек (фото) (Думская.net)

15.05.2024
Парашют зацепился за вертолет: стали известны подробности гибели курсанта одесской Военной академии (фото) (Думская.net)

15.05.2024
Смерть курсанта одесской Военной академии во время прыжков с парашютом расследует ГБР (Рупор Одессы)

15.05.2024
Под Одессой микроавтобус насмерть сбил пешехода (Рупор Одессы)

15.05.2024
В Odrex на Сахарова отныне можно сделать гастроскопию (новости компаний) (Думская.net)

15.05.2024
Вечером в Одессе снова возможны экстренные отключения света (Рупор Одессы)

15.05.2024
В Одессе белоснежный "Гелик" подрезал трамвай (фото) (Думская.net)

15.05.2024
"Укрэнерго" прогнозирует аварийные отключения света в вечерние часы максимального потребления (Думская.net)

15.05.2024
В Одессе мошенники за крупную взятку обещали должность в прокуратуре – их будут судить (Думская.net)

15.05.2024
Одесская область попала в топ по количеству закрывающихся в 2024 году бизнесов (Рупор Одессы)

15.05.2024
На околицях Вовчанська: Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку (політика) (Думская.net)

15.05.2024
Патрульные Одесчины остановили автомобиль с перебитым VIN-кодом (Рупор Одессы)

15.05.2024
Лидера одесской организованной преступности выпустили из СИЗО: суд решил, что убийца, вымогатель и потенциальный "смотрящий" безопасен (Думская.net)

15.05.2024
В Одесской области и по всей Украине применены контролируемые аварийные отключения (Думская.net)

14.05.2024
Удары по энергосистеме: в Одесской области вводят экстренные отключения света (Думская.net)

14.05.2024
Без резервуаров - за 3,2 миллиона: в Одесской области выставили на продажу бывшую нефтебазу (Думская.net)

14.05.2024
Подозреваемый в убийстве сын скандально известных судей разгуливает на свободе, хотя раньше скрывался от полиции (Думская.net)

14.05.2024
Курсант одесского военного вуза погиб во время учебного прыжка с парашютом (Думская.net)

14.05.2024
В Одессе и области зафиксировали случаи заболеваемости корью (Рупор Одессы)

14.05.2024
Переходил дорогу в неустановленном месте: в Одесской области пешеход попал под колеса легковушки (Думская.net)

14.05.2024
Порт на Одесчине среди самых успешных госпредприятий за 2023-й: рост доходов – в 26 раз (Рупор Одессы)

14.05.2024
В Одесской области поджигателей сухой травы ловят на горячем с помощью квадрокоптеров (Думская.net)

14.05.2024
В Одессе в следствие атак уничтожены 66 квартир: на большую часть уже готовы сертификаты на компенсацию (Рупор Одессы)

14.05.2024
Одесская область среди лидеров по количеству закрытых ФЛП: отрасли-неудачники - торговля и программирование (Думская.net)

14.05.2024
Требовал от жителя Одесской области взятку за отсрочку от мобилизации: правоохранители задержали сотрудника военкомата (Думская.net)

14.05.2024
Порты Одесчины среди самых успешных госпредприятий за 2023-й: прибыль Черноморского выросла в 26 раз (Думская.net)

14.05.2024
В Одессе начато расследование избиения девушки мужчиной в военной форме: есть предварительная версия полиции (Рупор Одессы)

14.05.2024
Избиение одесситки возле райотделения полиции: копы не видели нападения и обвиняют в агрессивном поведении саму девушку (Думская.net)

14.05.2024
Украина экстрадировала в Чехию иностранцев, занимавшихся махинациями в колл-центре на Одесчине (Рупор Одессы)

14.05.2024
В Одессе задержан третий из группы корректировщиков, причастных к ракетному удару 15 марта (Рупор Одессы)

14.05.2024
Женский теннис: в четвертьфиналах престижного турнира в Риме представительниц Украины не будет (Думская.net)

14.05.2024
В Одессе задержали корректировщика, который слил информацию о последствиях двойного удара баллистикой: он готовил атаки на больницы и пограничников (Думская.net)

14.05.2024
В жилмассиве под Одессой более 30 спасателей тушили пожар, который возник из-за электросамоката (фото, видео) (Думская.net)

14.05.2024
Одесситка утверждает, что ее избил сотрудник ТЦК: в ведомстве отреагировали на обвинения (Рупор Одессы)

14.05.2024
Мужчина в военной форме избил девушку в Одессе у входа в райотдел полиции: пострадавшая обвиняет ТЦК (фото, видео) (Думская.net)

14.05.2024
В Одессе из-за замыкания электросамоката выгорела квартира в крупном ЖК (Рупор Одессы)

14.05.2024
Тысячи десантников и десятки самолетов: вблизи Украины начались крупнейшие десантные учения НАТО (Думская.net)

14.05.2024
Махинации с землей у лимана: в Одесской области задержали еще четверых участников схемы, среди которых вице-мэр Аккермана (Думская.net)

13.05.2024
В одесском зоопарке вылупились птенцы филина (Думская.net)

13.05.2024
Часть Пересыпского района Одессы останется без воды 14 мая (Думская.net)

13.05.2024
Без контекста нет контакта: Одесский художественный музей стал лабораторией по выведению грибков (Думская.net)

13.05.2024
Харьковское наступление врага: что происходит и есть ли угроза для столицы украинской Слобожанщины? (Думская.net)

13.05.2024
В Grain Invest Ukraine опровергли обвинения в адрес бенефициара: он не имеет бизнеса в россии (Думская.net)

13.05.2024
В Одессе демонтировали часть разрушенной дроном девятиэтажки - пустующие квартиры будут охранять муниципалы (Думская.net)

13.05.2024
Строительная техника на одесском побережье: в Аркадии восстанавливают подпорную стенку (фото) (Думская.net)

13.05.2024
Самые высокооплачиваемые чиновники Одесчины: богачи из Аккермана, замы Труханова и любимец Диденко (Думская.net)

13.05.2024
В Одесской области чиновники с сообщниками разворовывали земли у Днестровского лимана (Рупор Одессы)

13.05.2024
Найти деньги для защитников Волчанска и Харькова: Одесский горсовет призывают пересмотреть бюджет и провести внеочередную сессию (общество) (Думская.net)

13.05.2024
Спустя 3 года судов в Одессе наконец-то запретили скандальную стройку в центре города (Рупор Одессы)

13.05.2024
Планировали серию терактов к 9 мая: российских агентов взяли с поличным, куратор ГРУ идентифицирован (фото, видео) (Думская.net)

13.05.2024
Сегодня ожидается рекордный объем импорта электроэнергии из Европы: украинцев призывают экономить (Думская.net)

13.05.2024
За выходные одесские патрульные поймали почти четыре десятка пьяных водителей (Рупор Одессы)

13.05.2024
Украинские военные уничтожили вражеский вертолет стоимостью 16 млн долларов (Думская.net)

13.05.2024
В Одессе нашли боеприпас Второй мировой (Рупор Одессы)

13.05.2024
За первые четыре месяца года электротранспорт Одессы перевез свыше 37 млн пассажиров (Думская.net)

13.05.2024
В Одесской области перевозчикам уклонистов помешал пограничник (Рупор Одессы)

13.05.2024
Ройтбурда, а не Толстого или Мойхер-Сфорима: губернатора просят переименовать площадь в центре Одессы (Думская.net)

13.05.2024
В Одессе снова попытаются продать гостиницу Климова "Черное море" - на этот раз по частям (Думская.net)

13.05.2024
Смертельное ДТП на Одесчине: автомобиль съехал в кювет, водитель погиб (Рупор Одессы)

13.05.2024
В Одесской области на границе с Румынией ввели еОчередь (Рупор Одессы)

Дальше новости